Rzucanie palenia

rzucanie-palenia_wiem_o_zdrowiu

Forum -> rzucanie palenia

Tytuł:rzucanie palenia
Autor:piotrek
19.5.2010, 11:31
Najlepiej rzucić palenie od razu, nie m?łwiąc o tym nikomu, po prostu z dnia na dzień. Zmniejszanie ilości papieros?łw, mowienie o tym znajomym, rodzinie, ?źe np. za tydzień wypali się ostatniego papierosa to imho oszukiwanie samego siebie i innych. Do tego jednak jest potrzebna silna motywacja i samozaparcie oraz świadomość mechanizmu działania tego nałogu. W moim przypadku bardzo pomocna była strona Nicorette (nie chodzi o pastylki czy gumy) gdzie znalazłem informację co dzieje się z organizmem podczas rzucania palenia, tj. w ciagu tygodnia od odstawienia, dw?łch tygodni itd.

Autor:krzyś
19.5.2010, 11:31
Motywacją mo?źe być tak?źe oszczędność i to w skali roku naprawdę całkiem spora. Piotrek coś o tym wie - podziel się ze światem mo?źe się komuś twoje doświadczenie przyda. Wybaczcie, ale nie piszcie do mnie PW na forum. W sprawach forum uderzajcie do moderatorów. W sprawach DI korzystajcie z formularza na stronie kontakt. Dzięki.

Autor:
26.7.2010, 14:48
Po prostu odstawić i nie zapalić więcej. Sprawdzone, działa. Oczywiście, jak ktoś tak naprawdę wcale nie chce rzucić, to nie ma rady. Ale z mało znanych metod: są gabinety, kt?łre oczyszczają organizm (w tym z nikotyny - podobno) przy pomocy prądu elektrycznego. Znam kogoś, komu to pomogło. Rozejrzyj się w ośrodkach medycyny naturalnej, czy bioenergoterapii.

Autor:
31.8.2010, 12:47
Hmm.. No to jako zdecydowany wr?łg palenia odświe?źę wątek i tak?źe się wypowiem na przykładzie doświadczeń z moją ukochaną - do niedawna nałogowa palaczka od kilkunastu lat. Na pewno nie działają podejścia typu \"ograniczmy sobie palenie do 3 na dzień\". Tak czy inaczej zawsze dochodzi do złamania tej reguły, a jak zrobi się to raz, to potem leci lawinowo (zwłaszcza wyjścia do bar?łw, czy innych zakopconych miejsc). Nie działa tak?źe podobne \"nie kupuję papieros?łw, to moja ostatnia paczka\" - kończy się na chodzeniu do znajomych i \"daj macha\", więc cały czas ciągnie. Teraz efekt. Pewnego dnia (wierzcie mi - miesiące moich marudzeń) odstawiła. Proponowałem jej r?ł?źne nikorety, poradnie itp. Ale nie - tak po prostu sama od siebie, bez niczyjej pomocy. Jak m?łwi - \"zrobiła to dla siebie, dla mnie i w końcu dotarło do niej ile zdrowia i pieniędzy ją to kosztuje\" - mo?źe jakiś element psychologiczny? Owszem, robi się człowiek nerwowy, zaczyna du?źo jeść (zwłaszcza cukierk?łw - podsuwaj popcorn, ?źeby ta osoba miała co z rekami robić :P), ale o niebo lepsze to ni?ź zadymione mieszkanie. Kurde, rozpisałem się. Og?łlnie chodzi mi o to, ?źe nie da rady pom?łc komuś przez kontrolowanie \"ile wypaliłaś\", \"zgaś to\", \"mo?źe byś się ograniczała\" - tu musi być impuls, kt?łry przełamie osobę palącą, ?źeby SAMA CHCIAŁA (mam znajomych, kt?łrzy chcą rzucić, ale nie mogą, jak i takich, kt?łrzy nie rzucą, bo \"po prostu to lubią). Np. jeśli m?łwisz o swojej dziewczynie, to spr?łbuj argumentu, ?źe fajnie jakby matka Twoich dzieci dbała by ich sama nie truła - u mnie zaskoczyło ;)) TRZYMAM KCIUKI ! :)

Odpowiedz:

Tytuł:
Autor:
Tekst:
Wpisz poprawną odpowiedz
aby wysłać wiadomość
Co lepiej lata: szybowiec czy kowadło?

rzucanie-palenia_ciekawostkigruper salon urody

Ciekawostki

Zdrowie online
Dieta powinna być uwarunkowana wiekiem i zapotrzebowaniem energetycznym – osoby mało aktywne fizycznie zużywają mniej energii niż te, które dużo czasu poświęcają na sport bądź wykonują pracę zawodową wymagającą wysiłku fizycznego.

Czy wiesz, że...

Rak-objawy
Nowotwory rozwijają się w ludzkim ciele tylko w pewnych warunkach. Takimi czynnikami mogą być niedobory upośledzające działanie naszego systemu immunologicznego – naszego naturalnego obrońcy przed komórkami rakowymi.

Polecamy

Wybielanie zębów
Laserowe wybielanie zębów należy do najbardziej efektywnych metod wybielania. Choć jest dosyć kosztowne (ceny zaczynają się od 1.000 zł), to na pewno skuteczne i na trwałe może zapobiec nawracaniu przebarwień.

Pyralgina jest preparatem przeznaczonym do stosowania w przypadku stanów bólowych o różnej etiologii i znacznym nasileniu. Lek wskazany jest również przy podwyższonej ciepłocie ciała, gdy zażycie innych leków jest niewskazane bądź nie przynosi rezultatów. Pyralgina należy do kategorii leków NLPZ, które charakteryzują się działaniem odpowiedzialnym za łagodzenie stanów bólowych i zapalnych oraz zmniejszanie podwyższonej ciepłoty ciała. Co więcej preparat w niewielkim stopniu działa spazmolitycznie.